ORGANIZACJA ŻYWIENIA I USŁUG GASTR.TG.16 CZ.2 PODR
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Podręcznik omawia zagadnienia związane z bezpieczeństwem żywności i systemami zarządzania nim w gastronomii oraz przedstawia receptury gastronomiczne wraz z ich historią. Poświęca sporo miejsca na wyjaśnienie kwestii zamówień publicznych
w gastronomii zamkniętej i dokładnie opisuje optymalne warunki magazynowania żywności. Pozwala poznać metody zarządzania zakładem gastronomicznym sposoby naliczania marży, promowania usług gastronomicznych czy sporządzania kalkulacji usług świadczonych przez zakład. Prócz tego w publikacji poruszono zagadnienia związane z obsługą gości i przygotowaniem miejsc świadczenia usług.
Podręcznik dostosowany językowo i merytorycznie do wieku odbiorcy. Prezentuje kluczową terminologię naukową stosowaną w nauce o żywieniu, w przypadku terminów obcojęzycznych wskazano ich poprawną wymowę. Zamieszczono w nim także wykaz najważniejszych terminów i pojęć branżowych z tłumaczeniem na języki angielski i niemiecki.
AUTOR | MARZANNA ZIENKIEWICZ, JOANNA DUDA, SEBASTIAN KRZY |
TYTUŁ | ORGANIZACJA ŻYWIENIA I USŁUG GASTR.TG.16 CZ.2 PODR |
WYDAWCA | WSIP |
ROK WYDANIA | 2019 |
OPRAWA | OPRAWA BROSZUROWA |
EAN | 9788302181948 |